Župnija
Polhov Gradec

"Pogled na Polhov Gradec je kakor pogled na jaslice", je pred leti z občudovanjem vzkliknil naključni obiskovalec. V skrbi za boljši svet smo tesno povezani z vesoljno Cerkvijo - še posebej z misijonskim poslanstvom. Najbolj smo povezani z Madagaskarjem, kjer deluje kar nekaj naših prijateljev. Med njimi je na prvem mestu naš rojak Janez Krmelj in seveda vsi njegovi sodalavci. Naša vera in pripadnost skupnosti se na poseben način kaže v skrbi za kulturno dediščino. Večina podružničnih cerkva je skrbno obnovljenih in urejenih. V njih se vsako leto srečujemo na žegnanju, ali ob kaki drugi priložnosti, kar nas med seboj še dodatno povezuje.Kot take tudi naključnega obiskovalca ne pustijo ravnodušnega. Poleg ostalega pa se župljani tudi radi družimo. V delovnih akcijah, raznih skupinah župnijskih sodelavcev, na najrazličnejših slovesnostih v župniji... Poseben pačat našem druženju daje tudi Farni dan, v katerem po sveti maši in obredih tudi skupaj sedemo h kosilu. Ohranjamo stare običaje, ki so že našim prednikom pomagali lažje doživeti prisotnost Boga in njegovo veličino. Pri njih rada sodeluje vsa župnija - od najmlajših pa do tistih, že v poznih zrelih letih. Skupaj se veselimo, uživamo lepoto Božjega stvarstva. Skupaj pa v težkih dneh stopimo tudi po poti križa in drug drugemu skušamo razbremeniti njegovo težo. Prav vera in župnijska skupnost je tista, ki daje moč in upanje da se v naši dolini še daje prednost "ŽIVLJENJU". Številčne družine dajejo garancijo, da bosta rod in vera v teh krajih še dolgo prisotna.

Župnijska facebook stran

Pretekli vikend (na cvetno nedeljo) je zaradi velikega odziva na dogodek "pomahaj z butaro" skoraj pregorela. Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem za vaš odziv in vas k temu vabim tudi v prihodnje. Ker pa vsi nimate facebooka, vam bomo sklušali del doganjanja posredovati preko posebne facebook strani ki bo vidna na spodnji povezavi. Žal preko župnijske strani sodelovanje z "lajki" "delitvami" ni mogoče brez prijave v Facebook..

Upam, da boste na ta način lahko delno podoživeli dogajanje, vas pa že vnaprej vabim, da se v kolikor se pridružite Facebooku, tudi čimprej poiščete našo vsak dan večjo Facebook župnijsko skupnost.

 

Povezava do podstrani

 

 

Navodila slovenskih škofov za velikonočne praznike 2020

 

Sedaj je že jasno, da bomo tudi Velikonočno tridnevje obhajali na prav poseben način. Slovenski škofje so pred dnevi posredovali navodila za praznovanje Velikonočnih praznikov 2020 v času epidemije COVID-19.
Splošna navodila si lahko preberete na spodnji povezavi, vse kar se bo lokalno dogajalo drugače, pa boste lahko prebrali v linku Obvestila (na vrhu prve strani), ali župnijskem Facebooku.

Spoštujmo dobesedno navodila pristojnih institucij, da se čimprej spet skupaj snidemo v domači cerkvi.

Bodite in ostanite zdravi!

 

 

Navodila slovenskih ćškofov (spletna stran rkc)

Navodila slovenskih škofov (pdf)

Fotogalerije

Kontakti

Župnijski urad:
Župnik:

Polhov Gradec 31
Bogdan Oražem

Telefon: 01 3645 124
E-mail: Župnijski urad
Članki-splet: Urednik strani